Görgői vadulós MTB XC

HU
Idő a rajtig!
Dní
2
4
Hodín
0
4
minút
0
1
sekúnd
1
9
SVK

Versenykiírás

MTB Görgői vadulós

Időpont:  2019. július 6. (szombat)
Helyszín:  Futballpálya, Tornagörgő

Szervezők:

Eleventum polgári társulás
Tornagörgő község

Kapcsolattartó személy:

Loránt Tóth      
Tel.: +421 908 919 478
E-mail: info@hrhovsky-divocak.sk
Web: www.hrhovsky-divocak.sk
Facebook: www.facebook.com/Hrhovsky.divocak

Online jelentkezés:

Pálya: Loránt Tóth, Tamás Tegdes
Elsősegély biztosítás: Mentőszolgálat

A verseny jellemzői:

Az amatőr hegyi MTB kerékpárverseny 2. évfolyama, amely célja, hogy megmutassa a Szlovák-karszt nemzeti parkjának természeti szépségeit. A versenyzőknek lehetőségük van megcsodálni a természet szépségeit Tornagörgő, Szádalmás, Szádelő és Körtvélyes környezetében. A verseny elsősorban a hegyi kerékpározás, az erdei utak és a történelem kedvelőinek kedvez, hiszen a pálya egy része a valamikori Rozsnyóra vezető utat mutatja. A terep egyenetlenségei és kihívásai mellett belekóstolhatnak a Görgői tavakra és a Görgőt körülvevő dombokra, a Galamboskőre néző gyönyörű kilátásba. Ez utóbbi a 14. században IV. Béla menedékhelyként szolgált. Szép kilátás nyílik a hegy lábánál végigfutó vasútra, amely a hegy domborzatát követi a háttérben a Szádelői völggyel.

Pályaleírás:

Fekete 50 - ( 49.28km/1034m)

A pálya nem kijelölt erdei utakon vezet a Szlovák-karszt Felső-hegyén, ahol egyébként nem lehet engedély nélkül kerékpározni. A pálya részét képzi a Rozsnyóra vezető történelmi út is. Az út egy része a szőlőkön vezet keresztül, ahol egy sötét és hosszú, nagy kövekkel kirakott tunelban végződik, amelyek között víz csordogál. A pálya egyes szakaszai a körtvélyesi és a tornagörgői tavak körül vezetnek. A verseny alatt nem lesz forgalomkorlátozás, ráadásul a pálya kétszer keresztezi a főutat, ezért fokozott figyelmet igényel. Összességében a pálya technikai felkészültséget és fizikai állóképességet is igényel.

Piros 20 - (19,61km/621m)

Az útvonal az 50km verzió rövidített változata, amely szintén jelöletlen erdei utakon vezet a felsőhegy oldalában a Szlovák-karszt nemzeti parkban, ahová kerékpáros engedély nélkül csak úgy nem juthat be. A pálya tapasztalt kerékpárosoknak és lelkes kezdőknek is kihívást tud nyújtani. Kitűnő lehetőség mindazoknak, akik a hegyi kerékpározással csak ismerkednek, de szeretnének kipróbálni egy igazi hegyi terepet és megélni a versenyhangulatot is, vagy csupán kerékpároznának egy jót.

Kék 10 / FAMILY - (13,32km/168m)

Kezdők és családok (szülő + gyerek(ek)) számára ajánljott versenypálya. Treking kerékpáron is teljesíthető.

Kategóriák:

50km – hosszú pálya (rajt 10:00)

Férfiak  19 – 39 év
Férfiak masters A  40 – 49 év
Férfiak masters B  50 – 59 év
Férfiak masters C  60 év felett

Nők 19 – 39 év
Nők masters B 40 év felett

Junior fiúk    18 éves korig
Junior lányok 18 éves korig

20 km – rövid pálya (rajt 10:15)

Férfiak  19 – 39 év
Férfiak  40 év felett

Nők 19 – 39 év
Nők 40 év felett

Junior fiúk    18 éves korig
Junior lányok 18 éves korig

10km – hobbi pálya (rajt 09:00)

Fiúk 16 éves korig
Lányok 16 éves korig

Family - szülő + gyermek (rajt 09:00)

Frissítő:

A pályákon gondoskodunk a frissítőről is.
„50km“ – 4 x frissítőpont
„20km“ – 2 x frissítőpont

Pálya jelölése:

A hegyi kerékpározás általános szabályai alapján. Irányjelző nyilak (táblák fehér alapon) mutatják: a pálya irányváltozásait, kereszteződéseket, vagy a potencionálisan veszélyes szakaszokat. Kiegészítő jelzések: piros-fehér PE szalag, jól látható színű irányjelzések – a pálya mentén spray-vel felfújva. 

A kiemelkedően nehéz és veszélyes szakaszok külön jelölést kapnak és szervező jelenlétéről is gondoskodunk.

Jelentkezés:

    

Az elektronikusan elküldött jelentkezést kinyomtatva, aláírt formában kell felmutatni és leadni a helyszínen a regisztrációkor.

A 18 éven aluli jelentkezők esetében egy hivatalos jogi képviselő által aláírt beleegyező nyilatkozatot kell leadni. 15 éves kor alatti versenyző a Fekete 50 és a piros 20 pályát csak a hivatalos jogi képviselő jelenlétében teljesítheti.

Regisztrációs díj:

Az összes kategóriára, kivéve a FAMILY:

6,- €  15 éves korig, előregisztráció 2019. június 30-ig
a póló elorendelésének lehetőségével 2019. június 5-ig

10,- € 15 éves korig, a helyszínen

12,- € online regisztráció 2019. május 15-ig – a regisztrációs díj befizetése 2019. május 30-ig
a póló elorendelésének lehetőségével 2019. június 5-ig

15,- € online regisztráció 2019. június 5-ig – a regisztrációs díj befizetése 2019. június 15-ig
a póló elorendelésének lehetőségével 2019. június 5-ig

17,- € online regisztráció 2019. Június 30-ig – a regisztrációs díj befizetése 2019. július 3-ig

20,- € regisztráció a helyszínen

FAMILY kategória regisztrációs díjai:

8,- € online regisztráció 2019. június 30-ig a regisztrációs díj befizetése 2019. július 3-ig a póló elorendelésének lehetőségével 2019. június 5-ig

13,- € regisztráció a helyszínen

Amennyiben a versenyző online regisztrált 2019. június 30-ig, úgy a még kedvezményes regisztrációs díj befizetését a verseny napjáig el kell intéznie, a helyszínen már nem lesz rá lehetőség. Ha mégis a helyszínen szeretné kifizetni, úgy már a teljes helyszíni díjat kell kifizetnie.

Abban az esetben, ha a verseny természeti katasztrófa, vagy egyéb életre veszélyes körülmények miatt nem kerül megrendezésre, a regisztrációs díj nem kerül visszatérítésre. Azon versenyzők részére, akik nem jelennek meg a versenyen, a regisztrációs díjat nem térítjük vissza.

A jelentkezés csak mellékelt kifizetési igazolással érvényes (a regisztrációs díj kifizetéséről szóló igazolás, igazolás a banki átutalás sikerességéről).

Pályamódosítás: 
0,- € 2019. június 30-ig
3,- € 2019. június 30. után, vagy a helyszínen.
Regisztráció átruházása más személyre: – 5,-€

A regisztrációs díj tartalmazza:

A rajtcsomag, rajtszám + chip letét, részvétel, általános egészségügyi ellátás, pályajelölés, versenyidő mérése, frissítőpontok, meleg étel és ital a célbaérés után, kerékpár-mosási lehetőség, egész napos parkolás

Rajtcsomag tartalma: (0,6l minőségi BPA free kerékpáros üveg logóval + reklámtárgyak )

Emlékpóló:

Malfini technikai póló minőségi anyagbó, 100 % poliészter, kényelmes szabás, modern design.
A póló előrendelése 2019. június 30-ig lehetséges –  az online regisztrációkor. A póló ára: 12,- €

Férfi póló

Női póló

Regisztrációs díj befizetése:

1. Banki átutalással:
IBAN: SK77 8330 0000 0021 0161 2929
BIC (SWIFT): FIOZSKBAXXX
Kedvezményezett neve: Eleventum
Egyedi azonosító: a megerősítő e-mail tartalmazza
Közlemény: a megerősítő e-mail tartalmazza

2. Paypal: Eleventum o.z. paypal

3. Készpénzben, a helyszínen:
Készpénzben, a helyszínen történő befizetéskor a jelentkező a teljes regisztrációs díjat fizeti. Bankkártyás fizetés nem lehetséges.

Nevezés:

2019. július 6. (szombat) futballpálya Tornagörgő 7:00-tól

A regisztráció legkésőbb a versenykategória rajtja előtt 30 perccel lezárul. A regisztrációkor a versenyző kézhez kapja a versenyelőírásokat, ebéd- és italjegyet, rajtszámot, rögzítő szalagokat.

Időmérés:

Az időmérés a RACE RESULT professzionális chipes technológiájú időmérő eszközeivel lesz biztosítva. A chipek a rajtszámhoz vannak rögzítve. A chipeket és rajtszámokat szükséges visszajuttatni. A visszajuttatott chipért és rajtszámért 1 eurót térítünk vissza a versenyzőnek. 

Eredmények:

A nem hivatalos eredmények folyamatosan lesznek feltüntetve egy információs táblán a rajt/cél területén.

A kategóriák kiértékelése:  

30 perccel az adott kategória első három versenyzőjének a célbaérkezése után.

A „Kemények dombjának“ (kb. a 9.kilométernél) különdíját egy kisorsolt versenyző kapja azok közül, akik nyeregben kihajtanak az adott meredek versenyszakaszon.

Fotoszervisz:​

A pályén minden versenyző fényképezve lesz. A fényképeket a következő honlapon szerezheted meg: https://www.faxcopypro.sk/fotografie-z-eventov/kategorie

A fényképek, a verseny befejezése után, 48 órán belül lesznek elérhetőek. A fotoszervisz holapján egy egyszerű keresés a starszámok alapján működik. További információk a FotoSERVIS HVIEZDA honlapján találhatók.

Hozzájárulásomat adom ahoz hogy a pályán a Faxcopy Pro  k.f.t. fog tevékenykedni mint a szervező fotoszervisz partnere (IČO: 47076178). Ezzel kapcsolatban hozzájárulok a szeméjem fényképézeséhez és a fényképek megjelenítéséhez a www.faxcopypro.sk honlapján. Úgyszintén hozzájárulok ahhoz, hogy a szervező hozzáférést biztosítson a verseny Faxcopy Pro k.f.t. társszervezőjének a következő adatokhoz: rajtszám, e-mail cím. Adatkezelés célja: informálás a fényképek hozzáférésérül. A hozzájárulás maximum 5 évig érvényes a verseny befejezése után.

Műszaki segítség:

A rajt és a cél területén és a frissítőpontoknál lesz biztosítva általános műszaki támogatás.

Biztosítás:

A résztvevők kötelezőek önállóan gondoskodni a biztosításról. A szükség esetén a résztvevő köteles égészségügyi biztosítói  vagy TAJ kártyáját bemutatni. A szervezők nem vállalják a felelősséget a vagyontárgyakban és az egészségben keletkezett károkért, amelyek a versenyen való résztvéttel, versenyre való utazással és a verseny területén való tartózkodással függnek össze.

Szálláshelyek:

A szervezők nem biztosítanak szálláslehetőséget.

Zuhanyzási lehetőség:

Erre kialakított területen.

Kerékpármosás:

Vo vyhradených priestoroch.

A versenyen való részvétel feltételei:

A regisztrációval a versenyző kijelenti, hogy egészségügyi állapota megfelelő és képes a hosszútávú megterhelésre!

Az indulási díj befizetése a kerékpár jó műszaki állapota, kerékpáros sisak a teljes versenyen. A kerékpáros sisak levétele a verseny közben a versenyző diszkvalifikációját vonja maga után. 

A verseny mindennemű időjárási feltételek mellett megrendezésre kerül és teljes közúti forgalom mellett. A fő átkelőhelyek az első osztályú főúton a szervezők által biztosítva lesz a rendőrség segítségével. A versenyző köteles betartani a közlekedés szabályait és a szervezők utasításait.

Abban az esetben, ha a versenyző elhagyja a versenyt, köteles ezt a tényt bejelenteni a szervezőknek. Ha nem így tesz, akkor a versenyző viseli a keresés összes következményét. 

A jelölt frissítőpontokon kívül való szemetelés szigorúan tilos és azonnali diszkvalifikációval jár. Legyen tekintettel a természetre és a benne élő élőlényekre.

A verseny nem megrendezése és megszakítása esetén „felsőbb hatalom“ miatti okokból a versenyzőnek nincs joga, hogy visszakapja a nevezési díjat. 

A verseny programja:

Szombat, 2019.7.6.

• 07:00 regisztráció kezdete
• 09:00 10km a FAMILY közös startja
• 10:00 50km közös startja
• 10:15 20km közös startja
• Kategóriák szerinti kiértékelés – 30 perccel a kategória első három versenyzőjének a célba érkezése után
• A verseny ideje alatt megrendezésre kerülő kísérőprogramok

A szervezők a program megváltoztatásának a jogát fenntartják.

FAMILY FRIENDLY kísérőprogramok – amíg a többiek kerékpároznak

A szervezők fenntartják a szükség esetén való változtatás jogát.